ENRO RO
 
 
 
Acasă / Aplicaţii / Reciclarea Tuburilor Fluorescente / Tehnologia tăierii capetelor (ECT)  

Tehnologia tăierii capetelor (ECT)

End Cut Machine

 

Conceptul de tăiere capete /suflare cu aer este o metodă dovedită a da rezultate în obţinerea unei sticle extrem de curate după reciclarea lămpilor. Dispozitivele de tăiere capete MRT se caracterizează printr-o capacitate şi flexibilitate superioară, fiind extrem de solicitate atât de reciclatori cât şi de producătorii de lămpi care îşi reciclează propriile rebuturi. Tehnologia tăierii de capete MRT utilizată pentru separarea diverselor calităţi de pudră de fosfor, sticlă şi metale este considerată a fi cea mai bună de pe piaţă.

Pe lângă dispozitivul de tăiere capete oferit, sunt disponibile diverse opţiuni în vederea personalizării dispozitivelor în funcţie de cerinţele solicitate.

Cum lucrează dispozitivul de tăiere capete?

 

Tuburile fluorescente de diverse diametre sunt introduse în dispozitivul de tăiere capete. Mai întâi sunt îndepărtate capetele tuburilor, care sunt apoi curăţate de pudra de fosfor cu ajutorul capetelor injectoarelor de aer. Pentru a se obţine o fracție de sticlă curată este foarte importantă asigurarea unui mare grad de precizie. În poziţia de lider în această industrie în ceea ce priveşte tehnologia, MRT poate oferi cea mai curată sticlă la îndemână, rezultată din procesul de reciclare a lămpilor, graţie unei proceduri de suflare unice, în timp ce tubul se află încă în mişcare. Capetele tubului sunt apoi colectate, împreună cu sticla şi pudra. Un avantaj în plus îl reprezintă posibilitatea reutilizării pudrei de fosfor extrase.

 

 

DATE TEHNICE

 
Material introdus Tuburi fluorescente
  Lungimi tub: 600 - 1800 mm
  Diametre tub: 16, 26, 38 mm
Materiale la ieșire Sticlă curată, deșeuri de sticlă, terminații din aluminiu, pudră fluorescent
Capacitate Până la  5000 becuri pe oră
Dimensiuni 4000 x 4000 x 2400 mm (lungime x lățime x înălțime)
Conexiune electrică 400 V 50 Hz
Consum de energie Max. 22 kW 

 

 

Opționale

 

 

SISTEMUL DE CONCASARE ŞI CERNERE A CAPETELOR

Sistemul de concasare şi cernere a capetelor separă metalele feroase şi componentele de aluminiu de deşeurile de sticlă (capete din sticlă de plumb).


DISPOZITIV DE TĂIERE CAPETE EXTRA LAT

Un dispozitiv ECM extra lat permite procesarea unor tuburi de dimensiuni mai mari. Lungimea maximă a tuburilor procesate de acest dispozitiv extra lat este de 2.400 mm.


SISTEM CU DUZE DE INJECŢIE ÎN LINIE

Acest sistem taie tuburile făcând uz de metoda şocului termic. Tăierea tuburilor cu ajutorul acestei metode face posibilă obţinerea unor particule de pudră mai pure. Spre deosebire de metoda de tăiere standard cu disc, nu se vor regăsi niciun fel de particule fine de sticlă în pudra rezultată.


ANALIZATOR MRT

Analizatorul MRT este un sistem de detecţie care identifică şi colectează pudra de fosfor de diverse calităţi pentru a o reutiliza. Analizatorul necesită un sistem cu duze de injecţie în linie.

 

 

  Descărcați o broșură de prezentare a dispozitivului de tăiere capete (481 KB) Get Adobe Reader
           

 

MRT and Arcon company logos