ENRO RO
 
 
 
Acasă / Aplicaţii / Linii de reciclare a aparatelor frigorifice  

Linii de reciclare a aparatelor frigorifice

Refrigerator Recycling

Sistemul de reciclare a aparatelor frigorifice dezvoltat de Eldan constituie soluţia ideală pentru reciclarea aparatelor frigorifice. Cu o experienţă de peste 50 de ani în industria reciclării, sistemele Eldan ocupă poziţii de top în ceea ce priveşte tehnologia şi performanţa. Sistemul de reciclare a aparatelor frigorifice Eldan poate procesa o gamă variată de aparate frigorifice cu dimensiuni de până la 2000 x 1200 x 1000 mm (înălţime x lăţime x grosime). Aparatele frigorifice care depăşesc aceste dimensiuni trebuie aduse la aceste măsuri înainte de procesare.

Un sistem de reciclare a aparatelor frigorifice Eldan, începând de la pre-mărunţire la separare, poate cuprinde următoarele etape:

 

PRE-MANIPULARE


Această primă etapă constă în descărcarea şi selectarea preliminară a aparatelor frigorifice. Cablurile sunt tăiate, iar elementele din sticlă sunt depuse în recipiente speciale. Freonul, pentanul, izobutanul şi uleiul sunt extrase, iar compresoarele sunt dezasamblate.

 

MĂRUNŢIRE


Aparatele frigorifice sunt apoi transportate la coloana de reciclare a aparatelor frigorifice prin intermediul unei ecluze. Coloana de reciclare este o unitate unică integrată care combină un mărunţitor de mari dimensiuni cu un pre-granulator industrial. Acestea furnizează o singură cameră de tăiere imobilă, eliminând astfel riscul de incendiu şi explozii. Dimensiunea aparatelor frigorifice care ies din coloana de reciclare a aparatelor frigorifice este de aproximativ 30 mm.

 

SEPARARE


Următoarea etapă din acest proces implică separarea poliuretanului şi transportarea acestuia spre instalaţia de peletat. Acest lucru este efectuat cu ajutorul separatorului în zigzag. În interiorul instalaţiei de peletat, spuma poliuretanică este presată în peleţi. În acelaşi timp, freonul rămas este extras în sistemul de lichefiere a freonului/pentanului.

Particulele de fier sunt separate cu ajutorul magnetului suspendat. Fracţiunea rămasă este transferată în separatorul de metale neferoase, unde este separat în aluminiu/cupru şi fracţiuni din plastic.

 

DEGAZIFICARE


Etapa 1 - Instalaţia de aspiraţie a freonului/uleiului

Uleiul şi freonul/pentanul/butanul sunt extrase în instalaţia de aspiraţie a freonului/uleiului. Gazul este separat de ulei şi colectat într-un colector de gaze închis. Uleiul este pompat într-un recipient deschis.


Etapa 2 - Sistemul de lichefiere a freonului/pentanului

Nitrogenul utilizat pentru reducerea nivelului de oxigen din camera de tăiere a coloanei pentru reciclarea aparatelor frigorifice este recuperat şi reciclat într-un sistem cu circuit închis pentru reducerea consumului. Gazele sunt colectate în colectoare de gaze închise.

 

  Descărcare broşură privind reciclarea aparatelor frigorifice (1.06 MB) Get Adobe Reader

Eldan and Arcon company logos