ENRO RO
 
 
 
Acasă / Aplicaţii / Sortare / Sortarea  

Sortarea

 

Sitele sunt maşini autonome de sortare a produselor, utilizate pentru separarea materiilor uscate. Datorită mişcării oscilante giratorii unice a suprafeţei aproape orizontale a sitei, în conjuncţie cu un sistem precis de curăţare a plasei sitei, Arcon asigură o eficienţă şi capacitate extrem de mari. Acesta este rezultatul unei dezvoltări permanente, pe baza a sute de aplicaţii în multe industrii.

Modelele de site dispun de una până la cinci funduri de sită pentru separări cu ochiuri între 12,7 mm şi 100. Numeroasele trăsături de design inovatoare asigură rezultate fără egal pentru utilizatorii, precum şi facilitatea operării şi durabilitate.

Sitele joacă un rol important în soluțiile Arcon de reciclare. Printre aplicaţii se numără sortarea pneurilor măcinate şi a articolelor reutilizabile din plastic, precum şi asistenţă în ceea ce priveşte separarea care are loc la centrele de reciclare. Cursa lungă, frecvenţa redusă a rotaţiilor sitelor permite acestora să execute separările necesare, îndepărtând materialul supradimensionat de pe fundul sitei. Aceasta ne asigură că sita nu va constitui un obstacol în operaţia de reciclare.

 

 

SITELE SUNT UTILIZATE PENTRU RECICLAREA URMĂTOARELOR MATERIALE:

 Cauciuc:                                                                                Sticlă:

Granule de cauciuc                                                   Mărgele de sticlă

Cauciuc măcinat                                                      Microsfere de sticlă

Pneuri măcinate                                                       Sticle măcinate

                                                                              

Polietilenă tereftalată (PET): 

Sticle PET măcinate

 

 

CUM FUNCŢIONEAZĂ SITELE:

 

Mişcarea giratorie unică acţionează combinat asupra materialului în timp ce acesta se deplasează pe fundul sitei. Sita începe cu o mişcare circulară orizontală la capătul de alimentare al sitei, care se diminuează treptat de-a lungul maşinii, devenind o traiectorie eliptică, transformându-se în final într-o mişcare aproximativ în linie dreaptă, la capătul de evacuare. Nu există nicio componentă verticală în această mişcare, ceea ce permite materialului să rămână în contact continuu cu fundul sitei.

 

How Rotex Screeners work

 

1. MIŞCAREA CIRCULARĂ LA CAPĂTUL DE ALIMENTARE

Mişcarea giratorie la capătul de alimentare al maşinii începe prin împrăştierea imediată a materialului pe întreaga suprafaţă a fundului sitei, în vederea exploatării la maximum a sitei - chiar dacă alimentarea se face printr-un singur punct.

În acelaşi timp, această mişcare stratifică materialul, făcând ca particulele fine să cadă pe fundul sitei. Particulele care sunt mult mai mici decât ochiurile vor ieşi prin această parte a sitei.

2. SCHIMBAREA ÎNTR-O MIŞCARE ELIPTICĂ LA CENTRU

Pe măsură ce mişcarea circulară se diminuează urmând o traiectorie eliptică, delicata mişcare aproape orizontală face ca particulele fine cu dimensiuni apropiate de cele ale ochiurilor plasei sitei să cadă prin ochiuri.

3. MIŞCAREA ÎN LINIE DREAPTĂ LA CAPĂTUL DE
    EVACUARE

Mişcarea oscilantă aproape liniară la capătul de evacuare al sitei îndepărtează particulele cu dimensiunile cele mai apropriate de cele ale ochiurilor plasei, eliminând delicat materialul supradimensionat din sită. În plus, capacitatea unică de a împinge sau opri debitul materialului la capătul de evacuare permite un acord fin în plus, în scopul unei mişcări eficiente şi adecvate, optime pentru aplicaţie.

 

 

OPŢIUNI DE INSTALARE

 

Instalarea pe pardoseală

 

Forţele de transmisie reduse ale ghidajului pentru contrabalansare permite unităţii montarea pe pardoseală în structuri proiectate corespunzător, în timp ce alte tipuri de echipamente nu pot fi instalate astfel. Montarea se poate face direct pe pardoseală sau pe un cadru de oţel structurat, înalt, poziţia mai înaltă permiţând plasarea tobelor sau altor echipamente sub maşină. Inginerii aplicaţiei pot recomanda un suport pentru orice aplicaţie specifică.

 

Suspendarea cu cabluri

 

Sitele Arcon pot fi suspendate cu cabluri din cele patru colţuri ale maşinii, izolând astfel forţele neechilibrate ale sitei în raport cu structura din jur. Contrabalansarea corectă a sitelor face posibilă această opţiune de instalare. Dacă structura existentă deasupra nu este adecvată pentru suspendarea cablurilor sau nu poate, structural vorbind, sprijini unitatea suspendată de cabluri, Sita poate fi suspendată de un suport cabluri, instalat pe pardoseală. Ca şi în cazul suspendării uzuale cu cabluri, această opţiune izolează efectiv forţele neechilibrate orizontale ale sitei, contribuind la reducerea costurilor pentru structuri noi şi permiţând utilizarea unor structuri mai vechi, care nu ar putea sprijini altminteri echipamentele suspendate de cabluri.